Як правильно вибрати м'ясо та маринад для шашлика?


Як правильно вибрати м'ясо та маринад для шашлика?Почався сезон відпочинку на природі, а який відпочинок на природі без шашлику? Правда, інколи головне блюдо садових альтанок та лісових галявин виходить, м'яко кажучи, неочікуваним.
Здається, що тут складного - придбав м'ясо, запалив багаття, приготував. Але не все так просто. Ми підготували правильні рекомендації, як правильно приготувати шашлик.

М'ясо

Морожене м'ясо не підходить - тільки свіже! Якщо м'ясо - баранина, візьміть м'якоть задньої ноги, вирізку або корейку. Якщо мова йде про свинину - шийну частину. Віддаєте перевагу яловичині - купуйте грудинку або філе. До речі, в свіжому м'ясі після натискання, ямка швидко вирівнюється. Спробуйте перевірити так перед покупкою.

Оцет і шашлик

Оцет, всупереч різних думок, не кращий маринад для шашлика. Якщо перетримати м'ясо в оцті, воно стане дуже жорстким. Не кажучи вже про специфічний присмак. Забудьте про оцет, якщо хочете приготувати смачний шашлик.

Обов'язково - цибуля

Прекрасним помякшувачем і класичним маринадом є цибуля. Цибулю можна нарізати, а можна натерти або подрібнити в блендері і замаринувати в ній м'ясо. Шашлик в маринаді з цибулі буде ніжним та соковитим.

Спеції для шашлика

Спеціальні суміші спецій, для шашлику, підходять лише для того, щоб перебити запах та смак неякісного продукту. Нічого, крім перцю та солі, в маринад додавати не варто. Посолити, поперчити - і все. Разом з цибулею перець та сіль є базовими і невід'ємними інгредієнтами будь-якого маринаду.

Мінеральна вода

Дехто до цибулі, солі і перцю додає мінеральну воду. І це правильно. Мінеральна вода дійсно розпушує шашлик. Тримати в мінералці м'ясо слід мінімум ніч.

Маринад з ананасу

Тверде м'ясо можна пом'якшити в ананасовому маринаді. Подрібніть ананас в блендері і заправте мякотю м'ясо. В ананасі надзвичайно сильна кислота, яка просто на очах пом'якшує шашлик. Вимочувати м'ясо в ананасовому маринаді потрібно не більше 30 хвилин.

Посуд для шашлику

Важливий момент - посуд, в якому шашлик маринується. Як пластикова, так і алюмінієва посуда не годяться, оскільки окислююче середовище маринаду, взаємодіючи з матеріалами, вбирає в себе шкідливі речовини. Правильно - скляні, емальовані або керамічні ємності.

Коли готувати шашлик

Готове вугілля використовуйте лише в рідких випадках. Що спалили для виробництва цього вугілля, ми не знаємо. Цілі дрова будуть надійніші. Ні в якому разі не готуйте шашлик на яскраво-червоне вугілля.

М'ясо - окремо

Часта помилка - нанизувати на шампури м'ясо і овочі (кабачки, помідори, цибуля). Так, виглядає цей шашлик апетитно, але краса його коротка. Поки м'ясо приготується, овочі згорять. Якщо хочете подати до м'яса запечені овочі, приготуйте їх окремо.

Ступінь підсмажування

Шашлик зі свинини обов'язково прожарювати повністю. А ось телятина і баранина допускають різні варіанти прожарювання - від rare («з кров'ю») до well done («підошва»).

Джерело інформації: http://facts.co.ua/yak-vybraty-myaso-ta-marynad-dlya-shashlyka2020-06-12